Wat is de kunstkamer  Gegevens  Locatie en route  Oprichter / Eigenaar
 

WAT IS DE KUNSTKAMER?

 

De Kunstkamer is (vanaf september 2007) een digitale 'kamer' vol kleurrijke afbeeldingen van een zeer gevarieerd aanbod van kunstwerken. Het oudste kunstwerk is gedateerd 1870, het nieuwste werk is net voltooid. Oud en nieuw door elkaar blijken goed samen te gaan. Met deze formule werkt De Kunstkamer al bijna 10 jaar.

 

WAT WAS DE KUNSTKAMER VOORHEEN?

 

Vanaf oktober 2001 tot het van start gaan van deze site was DE KUNSTKAMER een galerie in Gouda. De wanden hingen vol met het type werk dat nu op deze site is te vinden. De Kunstkamer was ook een ontmoetingsplek voor kunstminnende mensen. Er werden verrassende cursussen, lezingen en workshops georganiseerd. Het was een verrijkende en bijzondere periode.

 

WAT BIEDT DE KUNSTKAMER NU?

 

De Kunstkamer is een nieuwe koers gaan varen. De manier waarop mensen kunst aanschaffen veranderde de afgelopen jaren in rap tempo. De tijden zijn sneller, mensen zijn druk, surfen meer en meer op internet. Door via internet te gaan verkopen bestrijkt DE KUNSTKAMER nu de hele wereld en biedt mensen de kans om zich vanuit hun woonplek rustig te oriënteren.

 

DE KUNSTKAMER werkt nu vanuit een appartement in Utrecht, dus niet meer vanuit een winkelpand en ook niet via beurzen of kunstmanifestaties. Hierdoor kunnen de kosten laag worden gehouden en dit voordeel kan worden doorgegeven aan de klanten. Eén van de doelstellingen van De Kunstkamer is nog steeds: verschillende vormen van beeldende kunst toegankelijk maken voor een breed publiek. De betaalbaarheid van de werken is dan ook een belangrijk gegeven.

 

Kenmerkend voor De Kunstkamer-online, is nog altijd allereerst de kwaliteit van de kunstwerken. Er is werk te vinden van getalenteerde kunstenaars. De Kunstkamer selecteert kunstwerken eerder met het hart dan met het hoofd en conformeert zich niet aan stroming of richting. Het accent ligt op expressief poëtische en figuratieve kunst. Ook is er abstracte kunst te zien.

De bezoeker van deze site maakt kennis met een wereld waar sporen van mensen tezamen komen zonder aanstoot aan elkaar te nemen, een wereld waar ruimte is voor traditie en trend.

 

Een deel van de verzameling bestaat uit werk van voornamelijk Nederlandse kunstenaars waaronder ook gerenommeerden, zoals Jan Cossaar, Ru van Rossem, Charlotte van Pallandt, Eugene Brands, Otto de Kat en Therese Schwarze.

Een ander deel van de verzameling omvat werk van buitenlandse kunstenaars.

De verzameling is voortdurend aan verandering onderhevig.

 

Arna Loonstra, die De Kunstkamer exploiteert, heeft zes jaar ervaring als galeriehouder en ook een jarenlange ervaring als docent tekenen en schilderen en beeldend werker (schilderkunst en fotografie). De Kunstkamer-online presenteert ook eigen werk van haar. Voor meer informatie, zie OPRICHTER / EIGENAAR.

 

De Kunstkamer is, in de nieuwe vorm, op afspraak geopend. In het appartement in Utrecht met prachtig uitzicht op de oude binnenstad, kunt u kunstwerken waar u belangstelling voor heeft rustig komen bekijken.

Het appartement ligt op 12 minuten loopafstand van Utrecht CS en er is parkeergelegenheid in de directe omgeving.

Zie verder LOCATIE EN ROUTE.

 

Veel kijk- en leesplezier en graag tot contact.

.

 

 

© 2018 De Kunstkamer Utrecht. Admin