Wat is de kunstkamer  Gegevens  Locatie en route  Oprichter / Eigenaar
 

OPRICHTER / EIGENAAR

 

Arna Loonstra nam in oktober 2001 het initiatief om De Kunstkamer voor oude en nieuwe kunst op te richten. In de jaren daarvoor ontwikkelde ze een ruime belangstelling voor de beeldende kunst van de afgelopen honderd jaar. Dit resulteerde in het aanleggen van een kunstverzameling en toen ontstond bij haar de wens om verschillende vormen van beeldende kunst toegankelijk te maken voor een breed publiek.

 

Vanaf 1986 was Arna intensief bezig met tekenen en schilderen en vanaf 1992 met fotografie. Naast het werk voor De Kunstkamer schildert ze nog steeds, met name met acrylverf op linnen en in gemengde technieken op papier. Haar stijl is abstraherend en coloristisch en het experiment spreekt haar aan. Thema's in haar werk: 'het landschap' in haar schilderingen, vrij vertaald en vaak verwijzend naar onzichtbare innerlijke werelden, in haar fotografie: 'het leven' en ‘de mens' in al haar verschijningsvormen.

 

Arna volgde kunstonderwijs aan de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en deed de cursus Beeldende Vormgeving aan de Gerrit Rietveldacademie in Amsterdam.

Zij schoolde zich verder via workshops, cursussen en privé-begeleiding en exposeerde op diverse plaatsen in Nederland. Daarnaast volgde ze vanaf 2001 privé-lessen in het restaureren van schilderijen. Met haar docent Hans van Dam uit Woerden werkt ze nog regelmatig samen (zie restauraties).

 

Arna Loonstra gaf meer dan vijftien jaar met veel plezier teken- en schilderlessen aan diverse Volksuniversiteiten. Ook organiseerde en begeleidde ze vele kunstzinnige activiteiten vanuit De Kunstkamer, waaronder de cursus 'Kijken naar kunst' en workshops op maat voor personeelsleden van bedrijven in het kader van teambuilding.

 

Vanaf september 2007 besloot Arna met De Kunstkamer een nieuwe koers te gaan varen en vestigde ze zich in Utrecht.

 

 

 

© 2018 De Kunstkamer Utrecht. Admin